21. maaliskuuta 2018

Lisää retroa olohuoneeseen

Enkai minä juuri viimeksi kirjoittanut, että tänne blogiin ei tehtäisi enää mitään pelkkiä sisustuskirjoituksia? :) No, taas mennään...

Olohuoneen kadun puoleiselle seinälle on etsiskelty jo muutama kuukausi sopivaa lipastoa. Jossain välissä luultiin, että se voisi olla vaikka joku tosi vanha avattava kirjoituslipasto... Mutta pari kuukautta sitten päätettiin, että tuon 60-luvun Olli Borgin nojatuolimme kaveriksi sopisi parhaiten saman vuosikymmenen lipasto/senkki.  Ja nehän olivat silloin pääasiassa yhdellä tai kahdella kaapilla ja laatikostolla varustettuja useimmiten tiikkiviilulla päällystettyjä senkkejä.Toria ja Tampereen käytettyjen huonekalujen kirppiksiä on koitettu seurailla ja kierrellä.. Jotain olimme jo ostamassakin, mutta meni sitten kuitenkin ohi... Nuo 50-60-luvun senkit tuntuvat liikkuvan tällä hetkellä tosi nopeasti, tai sitten hintapyynnit ovat taivaissa... Nyt pari iltaa sitten osui Torissa silmään ilmoitus sopivan kuuloisesta 60-luvun lipastosta, josta ei ollut vielä kuvaakaan, mutta laitoin myyjälle viestiä kiinnostuksestani aika pian ilmoituksen julkaisun jälkeen. Myyjä vastasi vielä samana iltana, että laittaa huomenna ilmoitukseensa kuvia ja tarkistaa lipaston mitat, ja kyselyjä oli kuulemma tullut jo useampiakin. Eilen vahdin ilmoitusta muutamaan kertaan, ja kun kuvat oli iltapäivällä ilmoitukseen lisätty, näytti lipasto siltä mitä haimmekin, joten soittelin myyjälle ja sovittiin kaupat kotiin toimitettuna. Tänään senkki sitten saapui meille, ja tuossa se nyt on.

Viilussa on muutamassa kohdassa pientä sanomista, mutta yleisilme on ihan riittävän siisti kuitenkin taas noin 50-vuotiaaksi huonekaluksi. Ja sopii mielestämme aika mainiosti sisustukseemme, vaikka tuon tyyppisestä kalusteesta ei kumpikaan ollut aiemmin kuvitellut pitävänsä.. Johonkin mummolaanhan tuo kuuluisi. :) Tuo lipaston päällä nyt oleva kehystetty juliste ei ole vielä lopullinen, vaan edellistä asunnostani. Sen tilalle hankitaan tai yritetään maalata itse joku abstraktimpi ja isompi taulu jossain vaiheessa, vaikka värit toimivatkin...Lundian osista ja tammilevystä koottu tv-tasomme on myös ollut vielä vähän vaiheessa, kun olen yrittänyt löytää sopivaan hintaan käytettynä paria oikean kokoista tikasta. Nekin löydettiin vihdoin viime viikonlopun Turun teatterireissun yhteydessä, 10 euron kaupat.

Tikkaat ja kaikki hyllyt olisi tarkoitus maalata vielä jossain vaiheessa valkoisiksi, mutta kasasin tason nyt jo uusiksi niin, että saatiin oikeaan reunaan pari hyllyä lisää hifilaitteille..4 kommenttia:

 1. Ihana senkki! Ja sopii todella hyvin muuhun sisustukseen. Hyvän löydän olette tehneet! :)

  T.Anni-Maaria

  VastaaPoista
 2. Tulee varmasti tosi isona yllärinä, että tykkään! ;D Kaunis huonekalu ja sopii hyvin ympäristöönsä. Taulunkin kanssa hyvä pari, vaikkei pysyväksi ehkä jääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enni, nojuu, ei tosiaan yllättänyt. Vaikka ei olekaan valkoinen (tai musta..). Nyt tää meidän olkkarin sisustus on tällainen hyvinkin ruskeasävyisen kotoisa, mutta vuosien myötä saattaa kallistua esim. sohvan ja maton, tai sohvapöydän, osalta lisää sinne valkoinen-harmaa-musta -akselillekin, kun niitä joskus uusii. Vaikka silloin varmaan joku muu värimaailma onkin jo muotia. :)

   Poista