4. maaliskuuta 2018

Kevättä odotellessa

Blogimme on viettänyt viime viikot hiljaiseloa. Tämän kun oli aina tarkoituskin olla nimenomaan uuden talomme rakentamisen päiväkirjamainen blogi, jossa dokumentoidaan rakentamista meidän näkökulmastamme ja otetaan paljon kuvia myös keskeneräisistä kohdista. Eikä esim. viimeisen päälle viimeistelty sisustusblogi, joita on toki mukava katsella muiden paremman sisustussilmän omaavien tekemänä.. Satunnaiset omat kodin sisustuksen yksityiskohtien fiilistelyt laitan jatkossa mieluummin Instagramiin.

Kuukausi sitten pidimme kaveriporukalle tuparit, joihin mennessä tuli viimeisinä iltoina vähän tsemppailtua muutamien kohtien viimeistelyjä kuntoon, mutta ne näkyivät jo edellisessä pääasiassa eteistiloja esitelleessä kirjoituksessa. Sen jälkeen ei olla rakennettukaan sitten yhtään mitään.. Vapaat rennot viikonloput ovat olleet oikein mukavaa vaihtelua, kun keväämmällä tuota rakentamista ulkona on kuitenkin vielä edessä ihan riittävästi.

Nappasin nyt muutaman tuoreen ulkokuvan tulevien kuukausien työmaasta... Luntahan täällä Pirkanmaalla on kertynyt aika reippaasti, joten sulamiseenkin voi mennä hetki, kunhan nämä pakkasetkaan ensin päättyvät.

Kadun puolen näkymä. Talo pitäisi maalata kauttaaltaan vähintään kertaalleen, vaikka nuo tummanharmaat seinät on kertaalleen Jukkatalon tehtaalla suurelementtejä rakennettaessa jo maalattukin. 

Rimoitus on vasta pohjamaalissa, tästäkin tulee tummanharmaa.
Autotallin kadun puoli jäi syksyllä kesken, kun ikkunoita ei vielä oltu tilattu. Ja sitten tuli talvi.

Autokatoksen puolelta puuttuu panelointi vielä kokonaan, ja myös se tuohon päätyyn ylös rakennettava parvi.

Takapihan terassin rakentaminen loppuun on varmaan ensimmäisiä kevään projekteja, kunhan nuo lumet ensin sulaisivat pois. Terassin pintamateriaalista ei ole vieläkään tehty lopullisia päätöksiä.


Taka- ja eteläpihalle pitäisi vielä tilata kesällä n. 20 senttiä multaa, jonka päälle tulee nurmikko joko kylväen tai siirtonurmena. Mahdollisesti tänne kuvan ottopaikalle tontin pohjoisreunaan tulee myös hieman metsänpohjaista kunttaa.Kaivelin vanhoja ja tasan vuosi sitten etupihalla näytti tältä. Aika paljon vähemmän oli silloin lunta ja pari viikkoa myöhemmin maaliskuun puolivälissä alkoi lumet olla jo lähteneet.. Sataakseen sitten taas vielä vappunakin lisää. :) Ja naapurin talo oli näemmä vielä ihan vaiheessa, vaikka hekin muuttivat jo loppukesästä... Meillä rakenneltiin 4.3.2017 rimakattoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti