20. kesäkuuta 2017

Saunan lauteet


Tänään asennettiin saunaan Lämpölauteen kanssa yhteistyössä toteutetut 140 mm lämpöhaavasta valmistetut lauteet.

Sivuseiniin kiinnitetty ylälaude on reiluhkosti 650 mm syvä ja lattialla seisova alalaude koko saunan syvyinen, eli 1650 mm. Leveyttä saunalla on 1910 mm ja lähes 2400 mm huonekorkeudesta johtuen ylälaude on mitoitettu 120 cm katosta, ja siis melkein saman lattiasta. Lauteiden yläpinnat ovat irrotettavissa runkojen päältä siivousta varten. Lasiseinä tulee n. 5-6 cm lauteiden eteen, joten lasinkin roiskeet mahtuu jollain tapaa pyyhkimään.

Seinien sormipanelointi ja ikkunan ympärys pitäisi vielä viimeistellä, ja tilata ja asennuttaa vihdoin nuo jo pitkään työlistalla olleet suihkun ja saunan lasiseinät, niin päästäisiin reilusti yli puolen vuoden tauon jälkeen taas omaan saunaan saunomaan...  Lauteet pitäisi myös käsitellä vielä parafiiniöljyllä. Ja tietysti lisätä kiukaaseen kivet.

Kylpyamme ja saunan lasiseinä puuttuvat vielä...


Muokkaus marraskuu 2017. 
Pari kuvaa valmiistakin saunasta, kun tähän kirjoitukseen tuntuu tulevan edelleen paljon sivulatauksia. 
14 kommenttia:

 1. Todella hieno saunasta tuli, silmä lepää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos! Juu nuo musta sormipaneeli ja lämpöhaapa tuntuisivat sopivan hyvin yhteen, ja lauteiden malli on kyllä komea..

   Poista
 2. Tuleeko teille tuohon lauteille ollenkaan selkänojaa, vai tapahtuuko mahdollinen nojailu suoraan seinään vasten? Sauna on kerrassaan komea!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ollaan kyllä itsekin saunan ulkonäköön oikein tyytyväisiä. Vielä kun päästäisiin saunaan, mutta lasiseinän saamiseen menee vielä kuukauden verran. Ainakin alustavasti selkänoja on tarkoitus jättää pois, kun lauteet näyttävät niin paremmilta, mutta jos tuo sormipaneloitu seinä tulee käytännössä olemaan turhan kuuma tai epämukava, niin sitten lisätään yksi lämpöhaapainen laudelauta poikittain selkänojaksi.

  VastaaPoista
 4. Onpa viimisen päälle hienon ja tyylikkään näköiset lauteet ja sauna :-).
  Vaimolle näytin kuvat ja hän sanoi haluavansa samanlaiset lauteet.
  Onko Lämpölaude firma enää kuvioissa mukana, kun kotisivut ovat nurin kaiken aikaa?
  Onko sinulla mitään sähköpostiosoitetta heille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! Kiitos. Komeathan nuo on tosiaan. Itsekään en voinut vastaavat nähtyäni oikein kuvitella enää muita vaihtoehtoja. Meillä on yhdistelty ala- ja ylälauteeseen kahta eri laudemallia.. Lämpölauteen puuseppä oli vähän vaikea tavoittaa aiemminkin. Facebookista löytyy vielä yhteystiedot, en tiedä sen paremmin...

   Poista
 5. Upea sauna! Paljonko teillä on lautojen rakoväli millimetreinä? Silmälle niin sopivan näköinen tuo väli.

  VastaaPoista
 6. Moi! Hieno sauna!! Saako lauteita helposti irrotettua tai siirrettyä, mietin siis miten siivous onnistuu lauteiden alta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaakasuuntaiset pinnat ovat irtonaisina elementteinä rungon päällä; ylälaude kahdessa osassa, keskilaude niin ikään kahtena palana ja porrasaskelmat erikseen. Portaiden yläpäästä tuon keskilauteen palan sivuun siirtämällä pääseekin jo mukavasti pujottautumaan lauteiden alle tekemään vuosisiivousta lauteiden alta (imurointi, pesu, lattiakaivon putsaus)...

   Poista
 7. Hei! Löytyykö kuvaa tilanteesta,kun irrotettavat osat ovat poissa paikoiltaan?

  VastaaPoista
 8. Todella hieno sauna! Kuinka jiiriin sahatut laudat ovat kestäneet?

  VastaaPoista
 9. Tervehdys! Nyt kun näitä vastaavia jiiriin sahattuja lauteita alkaa näkymään enemmänkin, niin kiinnostaisi miten jiirit ovat kestäneet käyttöä? Pysyykö liitokset siisteinä lämpötilan vaihteluissa vai onko alkanut irvistää? Tolla systeemillä saa todella näyttäviä lauteita, kuten tässäkin huomaa, mutta kestävyys hieman mietityttää.

  VastaaPoista
 10. Moi, kiitoksia kehuista ja kysymyksistä.

  Lauteet ovat säilyneet toistaiseksi ihan siistinä. Alalauteessa ja portaissa etureunan jiirihän on tosiaan meillä se kohta, josta irtonaiset kansipalat ja porrasaskelmat irtoavat runkoon kiinnitetyistä etuseinistä ihan vaan takaa ensin vähän ulospäin vetämällä ja sitten nostamalla. Joten jiiriliitos voi hiukan elää riippuen miten hyvin palanen on paikallaan. Jiirien kärjet ovat säilyneet hyvin ehjän terävinä, eli sen suhteen ei ongelmaa. Ei noita toki ole irroteltukaan kuin muutaman kerran.

  Ylälaude ei ole jiirissä, vaan siinä on useampi kerros päällekkäisiä yhteen liimattuja palikoita esittämässä paksumpaa laudetta. Noista pari irvisti sen verran ja irtosi sitten helposti, että liimasin niitä uusiksi tässä taannoin ruuvipuristimien välissä.

  Tyytyväisiä ollaan tuohon designiin oltu.

  VastaaPoista