18. kesäkuuta 2017

Väliovia ja siivoilua

Eilen lähdimme Raunon kanssa talolle jo ennen aamuseitsemää, kun satuin heräämään virkeänä jo kuuden jälkeen, ja lähdimme illalla kotiin nukkumaan vasta kymmenen jälkeen. Tuossa välissä saatiin viisi seitsemästä Ovesta Oy:n valmistamasta paperinvalkoisesta sisäovestamme asennettua karmeineen paikalleen. Ja tänään sunnuntaina lisättiin vielä selvästi myöhemmin alkaneen aamun jälkeen pesuhuoneen ja makkarin välinen kiviseinään kiinnitetty ovi.

Viikonlopun jäljiltä jäi nyt enää laittamatta kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen välinen ovi, eli toinen harkkoseinään kiinnitettävä, kun emme ehtineet hakemaan riittävän pitkiä ruuveja. Tuonkin oven karmi kasattiin kyllä jo ja soviteltiin paikalleen. Mutta juuri tuon oven kyllä ehtii hyvin myöhemminkin, se ei juuri elämiseen vaikuta.

Suurin osa eilisestä kului kynnysten kanssa. Niiden asennuksessa oli haastetta, koska eteistilojen vinyylilankku on vain n. 5 mm paksua, ja vastaavasti lähes kaikkien kynnysten toisella puolen on joko lattialaatat tai selvästi paksumpi parketti. Ja vielä sopivasti juuri niin päin, että ovet aukeavat tuonne korkeamman lattian suuntaan. Ja märkätilojen rajoilla piti vielä huomioida keskelle oviaukkoa listalla ylös nostettu vesieristekin, joka teki korkeuserosta entistä suuremman. Lopputuloksena osa kynnyksistä tuli sitten vähän turhan korkeita, mutta muita vaihtoehtoja ei oikein ollut, kun ei haluttu oviakaan lähteä sahaamaan.

WC:n ja makuuhuoneiden äänieristysovet ovat sekä karmissa että ovilehdessä olevista tiivisteistään johtuen aika jäykkiä sulkea. Mutta toivottavasti ne sitten myös vaimentavat tehokkaasti ääniä. Nyt sitä on vielä vaikea arvioida, kun karmien ja seinän väliä ei ole tukittu umpeen esim. villalla ja listoitettu.

Merja oli molempina päivinä paikalla siivoilemassa ja tänään Raunon lähdettyä kotimatkalleen kasailimme vielä Ikean vaatekaappien runkoja makkariin ja kävimme päivän lopuksi palauttamassa Ikeaan sieltä 2 kk sitten vessaan hankitun ja kootun seinäkaapin, joka ei sitten mahtunutkaan järkevästi paikalleen, joten WC sisustettiinkin toisin. 90 päivän vaihto-/palautusoikeus on kyllä ihan kätevä, vaikka rahat saikin vain hyvityskortille muihin ostoksiin käytettäväksi. No niitähän tulee kyllä vielä...

Tältä väliovet nyt näyttävät ennen paperinvalkoisten peitelistojen asennusta aikanaan...Air-In Paso ovivirtaussäleikkö karmin päällä.


Keittiön korkeat kaapit suojamuoveistaan poistettuna. Hyvin peilaa.
Viikko muuttoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti